2022 Mutlaka Uygulanması Gereken Seo Trendleri

https://www.ayhankaraman.com/bilmeniz-ve-uygulamaniz-gereken-10-seo-trendi/
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 Mutlaka Uygulanması Gereken Seo Trendleri. Google’da veya popüler arama motorlarında sayfaları sıralamada sorun mu yaşıyorsunuz? Arama motorlarının web sitenizin dijital dünyada üst sıralarda yer almasını sağlamadaki etkinliğini biliyor musunuz? Önceki dönem için en iyi stratejiyi belirlemek için anahtar kelime kullanımı, alan adı gücü, sitenize gelen bağlantılar, kullanıcı veri analizi ve kaliteli içerik gibi alanları incelediniz mi?

İçindekiler

En iyi SEO stratejilerini değerlendirin ve müşterilerinize daha fazla odaklanın

Arama motorları, müşterilerin nasıl satın aldığı konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Google’ın algoritmaları, son kullanıcıya ve genel tarama deneyimine bağlıdır. Bu nedenle, çoğu kullanıcı arama motorlarını kullanmaya devam ediyor. Önümüzdeki yıl, arama motorları kullanıcı deneyimine daha fazla odaklanacak ve web sitelerini daha iyi sıralayacak.

2022 Mutlaka Uygulanması Gereken Seo Trendleri

Video ve grafik pazarlama ve bağlantı kurma teknikleri uzun zamandır en sıcak SEO trendleri arasında yer alıyor. Ancak, kendinizi bunlarla sınırlandırırsanız, duymadığınız daha etkili bir yöntemi kaçırıyor olabilirsiniz. Bu makale, hem eski hem de yeni rekabet ortamlarına hakim olan SEO trendlerini içermektedir.

sesli telefon 2002 yılında Google tarafından piyasaya sürüldükten sonra, sesli arama akıllı telefonlara entegre edilerek kullanıcılara sesli arama yetenekleri sağlandı. 2014 yılında Google, kullanıcıların beş farklı dilde arama yapmasına olanak tanıyan yeni bir sesli arama özelliği ekledi.

Sesli Arama Arama Motoru Optimizasyonunu Nasıl Etkiler?

Sesli arama yoluyla kişisel yardım, eğlence veya genel bilgi aramak da zaman kazandırır ve aramayı kolaylaştırır. Yerel aramanın planlı tasarımı, kullanıcı için alışveriş kolaylığını da artırmalıdır.

  1. Mobil sitenizin CSS dosyaları, videolar ve resimler gibi kaynakları engellemediğinden emin olmanız gerekir.
  2. Flash kullanmayı bırakmayı ve site hızınızı artırmayı deneyin.
  3. Google otomatik doldurma için anahtar kelimeleri yüksek sıralamalarda bulmaya çalışmalısınız.
  4. Blogunuza, sosyal medya sitenize ve SSS içeriğinize argo soru kalıpları eklediğinizden emin olun.
  5. Her zaman yüksek kaliteli görseller kullanmalısınız.
  6. Google My Business sayfasına kaydolmanız gerekir.

 

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP)

Web siteleri hızlı yüklenmez, bu nedenle sitenizin çıkış oranı çok yüksek olabilir. Bu nedenle Google, AMP projesini başlattı. Bu, hızlı bir mobil site anlamına gelir. Yaklaşık altı ay içinde Google, daha iyi bir deneyim için kullanıcıları AMP sayfalarına yönlendirmeye başladı.

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar Arama Motoru Optimizasyonunu Nasıl Etkiler?

Mobil cihazınızı kullanarak Google’da bir konu veya anahtar kelime aradığınızda, Google sitenizi AMP’ye göre sıralayacak ve tüm arama sonuçları sayfalarının en üstüne yerleştirecektir. Siteniz en üstte olacak şekilde sitenizi hızlı bir şekilde yüklerseniz hemen çıkma oranınız düşecek ve dönüşüm oranınız yükselecektir.

AMPHTML-Yeni bir özel AMP komutu kullanmalısınız
Harici kaynakların yüklenmesini hızlandırmak için AMPJS JavaScript sözdizimi
AMP CDN-İçeriği daha hızlı sunmak için önbellek teknolojisini kullanın
içerik pazarlama

Google Anahtar Kelime Planlayıcı’da doğru anahtar kelimeleri kullanmak, değerli bilgiler sağlamak için çok önemlidir. İçerik pazarlaması, doğrudan bu konuyla ilgilendiğinden her zaman en önemli SEO trendlerinden biri olmuştur. Bu nedenle içerik pazarlaması, SEO stratejinizin bir parçası olarak ihmal edilmemelidir.

İçerik Pazarlaması Arama Motoru Optimizasyonunu Nasıl Etkiler?

Google’ın algoritmaları metin içeriğini okur ve dizine ekler ve arama motorlarına doğru sırada yerleştirir. Ancak içeriğin kalitesi ve tutarlılığı sitenin çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşması anlamına gelmektedir.

Profesyonel bloggerlar ile çalışmalısınız.
Anahtar kelime stratejilerinin iyileştirilmesi gerekiyor.
Kaliteli bağlantı kurma taktiklerini uygulamaya çalışmalısınız.

 

Mobil Optimizasyon

Mobil cihazlar ve tabletler şu anda internet kullanımının çoğunluğunu oluşturuyor. Akıllı telefon kullanımının her geçen yıl artması, ileride doğabilecek potansiyel müşterileri kaybetmemek adına bu alanda çalışmamızı gerektiriyor.

 

Mobil Optimizasyon Arama Motoru Optimizasyonunu Nasıl Etkiler?

Google, masaüstünü hala sıralamalar için birincil kaynak olarak görüyor. Ancak, mobil çok önemli bir sıralama faktörüdür ve arama motorlarında daha görünür hale getirmek için mobil kullanıcı deneyimini iyileştirmeniz gerekir.

Duyarlı bir tasarım kullanmalısınız.
Mobil sayfanız için ayrı bir URL kullanabilirsiniz, ancak duyarlı tasarım için bu gerekli değildir.
Flaştan kaçınmalısınız.
Web sitenizin hızlı bir şekilde yüklenmesi gerekiyor.
Geliştirilmiş kullanıcı deneyimi

Google’ın arama motoru algoritmaları, içerik kalitesi kadar kullanıcı deneyimini de ön planda tutan daha sofistike bir yapıya sahiptir. Ana hedef en iyisini elde etmektir, ancak Google, kullanıcılarımızı memnun etmek için en iyisini seçtikten sonra sayfaları ve web sitelerini taramaya devam edecektir.

Kullanıcı Deneyimini İyileştirmek Arama Motoru Optimizasyonunu Nasıl Etkiler?

Amazon gibi tüm büyük markalar, web sitelerini düzenli olarak gözden geçirip yeniden tasarlayarak kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır. Google’ın algoritmaları, hız, kullanılabilirlik ve düzen dahil olmak üzere web sitesi kullanılabilirliğine her zamankinden daha fazla odaklanmıştır.

Kullanıcı merkezli içerik oluşturmanız gerekir.
Farklı cihazların kullanılabilirliğini test etmemiz gerekiyor.
Görsel olarak tutarlı bir düzen sunmalısınız.
Etkili bağlantı kurma taktikleri uygulamalısınız.
Yerel odaklı bir açılış sayfası eklemelisiniz.
Sosyal paylaşım butonunu kullanmalısınız.

uzun kuyruklu anahtar kelimeler

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler genellikle üç kelimeye kadar olan kelime öbekleri olarak bilinir ve bu kelime öbeklerinin geleneksel anahtar kelimelerden çok daha az rekabetçi olması beklenir. Örneğin, “çay” ve “pazarlama” ortak anahtar kelimelerdir ve Google’da sıralanmaları uzun zaman alır. Öte yandan, “ev yapımı çay” ve “işletme SEO pazarlaması” uzun kuyruklu anahtar kelimelerdir ve bu anahtar kelimelerin Google’da üst sıralarda yer alması çok daha kolaydır.

Uzun Kuyruk Anahtar Kelimeler Arama Motoru Optimizasyonunu Nasıl Etkiler?

Google arama motoru sonuç sayfası yaklaşık 60 karakter gösterir, ancak bu, anahtar kelimenin uzunluğunu belirtmeniz gerektiği anlamına gelmez. Google tarafından sağlanan dinamik arama sonuçları, sorgulara yanıt olarak oluşturulabilir. Bu nedenle, sayfalarınızı oluştururken uzun kuyruklu anahtar kelimelere odaklanmak en iyisidir. Özellikle aradıklarını doğrudan bulmak isteyenler veya sesli aramayı kullananlar için uzun anahtar kelimeler kullanmayı unutmayın.

  • Satış noktanızı bilmeniz gerekir.
  • Google Anahtar Kelime Planlayıcı aracını kullanmalısınız.
  • Karşılık gelen ifadelerle yeni anahtar kelimeler bulmanız gerekir.
  • Anahtar kelime araştırmanızı büyütmek için standart Google gruplarını kullanmalısınız.
  • Uygun arama terimlerinin bir listesini oluşturmanız gerekir.
  • Bunu uzun kuyruklu SEO stratejinize dahil etmelisiniz.

 

Yerel arama motoru optimizasyonu

Akıllı telefonların dünya çapında yaygınlaşmasıyla birlikte kullanıcılar artık aradıkları yeri daha kolay bulabilmek için Google Haritalar gibi servisleri kullanabiliyorlar. Buna çalışma saatleri, adresler, telefon numaraları ve mağazaların ve konumların incelemeleri dahildir. Google’ın kısa bir süre önce Google Haritalar’a, kullanıcıların şirket hakkında soru sormasına ve işverenlerinden yanıt almasına olanak tanıyan bir işlev eklediğini belirtmekte fayda var.

Yerel SEO Genel SEO’yu Nasıl Etkiler?

Google ve diğer arama motorları, yerel işletmenizin doğru kategoride sıralanmasını sağlayan algoritmalara sahiptir. Ayrıca arama motorları, web sitelerinden ticaret unvanları, telefon numaraları, adresler gibi bilgilere kolayca ulaşılmasına büyük önem vermektedir.

Geri bağlantıların kalitesini artırmak için çaba göstermelisiniz.
Aranabilir anahtar kelimelerle yeterli içeriğe sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir.
Kullanıcıları Google My Business hesabınızı derecelendirmeye teşvik etmelisiniz.
Şirket adınıza anahtar kelimeler eklemeyi düşünebilirsiniz.
Şemanızda yapılandırılmış verileri kullandığınızdan emin olun.

Google hızlı yanıt kutusu

Google’da arama yaptığınızda, arama sonuçlarının üzerinde bir bilgi kutusu görebilirsiniz. Bu bilgi kutusu, kullanıcılara arama terimleriyle eşleşen yanıtları olabildiğince çabuk sağlamalıdır. Bu kutuya Google Hızlı Yanıt Kutusu denir.

Google Hızlı Yanıt Kutusu SEO’yu Nasıl Etkiler?

Google, 2015 yılında Hummingbird’ü güncelledikten sonra arama algoritmasını “sesli arama” yönünde geliştirmek istedi. Rank Brain algoritmasının piyasaya sürülmesiyle birlikte arama motorları yalnızca anahtar kelimelere odaklanmayı bıraktı ve kullanıcılar tarafından yapılan aramaları daha iyi anlamaya başladı.

Yöntem, sebep, konum gibi soru kalıplarını içeren içerikler oluşturmanız gerekiyor.
Google Hızlı Yanıt Kutusundaki soruyu silmeyi deneyin.
Sektörünüz için en iyi kelimeyi bulmak için Google Anahtar Kelime Planlayıcı’yı kullanın.
Google’ın otomatik tamamlama özelliğinde yer alan anahtar kelimeleri sıralamaya çalışmalısınız.
Anahtar kelimelerinizle eşleşen ilgili aramaları bulmak için Google’ın İlgili Aramalar bölümüne bakın.

 

 

2022 Mutlaka Uygulanması Gereken Seo Trendleri

 

 

Micro Snippets

Mikro biçimler, HTML/XHTML etiketlerine gömülü ek meta verilerin kullanımına izin veren yapılardır. Bu yapı sayesinde, son kullanıcı için yararlı olabilecek aşağıdaki gibi bilgileri otomatik olarak alabiliriz: B. İletişim bilgileri, sosyal ilişkiler ve coğrafi konum.

 

Mikroformat SEO’yu Nasıl Etkiler?

Mikro biçim, ikincil bir HTML öğesi olsa bile web sitesi bilgilerini anlamak için çok yararlıdır. Ayrıca Google’ın mikro formatları kullanılarak elde edilen bilgilerin sunumu sitenizi daha rahat yerleştirmenize yardımcı olacaktır.

Doğru formatta kaliteli içerik ve birinci sınıf veri sağlamak için çaba göstermeliyiz.
Testi GoogleRichSnippet aracını kullanarak çalıştırmalısınız.
Yapılandırılmış verilerinizi belirlemek ve denemek için Google Site Yöneticisi aracını kullanmanız gerekir.

 

Yapay Zeka

Yapay zeka, Google’ın RankBrain algoritması ile arama motorları dünyasına büyük bir giriş yaptı. Bir röportajda Google, RankBrain’in bir yapay zeka sistemi olduğunu doğruladı ve bir sıralama algoritmasının en önemli üç unsurundan biri olduğunu söyledi. Bu üç temel unsurdan ilk ikisi bağlantılar ve içeriktir.

Yapay zeka arama motoru optimizasyonunu nasıl etkiler?

Google Hummingbird algoritması, arama motoru algoritmalarının kalbinde yer alır. RankBrain, Hummingbird algoritmasının bir parçası olan bir makine öğrenme sistemidir. Sistem milyarlarca sayfayı işler ve belirli bir istek için en alakalı bilgileri sağlamaya çalışır.

Belirli bir açılış sayfasına atadığınız her bir anahtar kelimeyi dikkate almalısınız.
Anahtar kelimelerinizi tahmin edebilecek bazı anahtar kelime araçları kullandığınızdan emin olun.
Bağlantı kurma stratejileri ve anahtar kelime kötüye kullanma yöntemleriyle uğraşmaktan kaçınmalısınız.
Müşterilerinizi veya kullanıcılarınızı değerlendirmeye teşvik etmelisiniz.

SEO trendleri yıldan yıla değişir. Google’ın algoritmalarını takip ederek bu değişikliklere yanıt verebilir ve sitenizin mevcut sıralamasını koruyabilirsiniz. Ancak sadece arama motoru algoritmalarının değil, insanların arama davranışlarının da değişebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle, birçok kişi siteyi 2018 için şimdiden hazırlıyor.

SEO stratejinizi güncellemek ve geleneksel yöntemlere bağlı kalmak istemiyorsanız, web sitenizin arama sonuçlarının ilk sayfasında görünmesini sağlamak çok zor olabilir. Durumu daha da kötüleştirmek için Google, agresif SEO taktikleriyle onu cezalandırabilir.

Arama motoru optimizasyonu hiç bitmeyen bir süreçtir ve zaman alır. Ancak, teknolojiyi kullanarak ve en son Google güncellemelerini kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz. Bu yıl Sesli Arama, Hızlı Mobil Sayfalar, İçerik Pazarlama, Mobil Optimizasyon, İyileştirilmiş Kullanıcı Deneyimi, Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeler, Yerel Arama Motoru Optimizasyonu, Google Hızlı Yanıt Kutuları, Formatlar, Mikroformatlar ve Yapay Zeka.

Burada açıklanan her yöntem temel stratejiye dahil edilmelidir. Belki size yardımcı olabilecek birçok farklı yol keşfedebilirsiniz, ancak bunlar olmadan aktif bir inceleme elde edemezsiniz. Başarının anahtarı her zaman en güvenilir SEO stratejilerini öğrenmek ve uygulamaktır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2022 Mutlaka Uygulanması Gereken Seo Trendleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 14 =


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uygulamayı Yükle

Seo İle İlgili Haberleri Anında Takip Edin!

For Article Submission & Dofollow Backlink

Click For Buy backlink