Bu Taktiklerle Google a Sitenizi Sevdirmek 12 Madde İle Artık Mümkün

web analytics
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu Taktiklerle Google a Sitenizi Sevdirmek 12 Madde İle Artık Mümkün. Sayfadaki SEO açısından arama motorlarının web sitenizi sevmesini sağlayan 12 temel faktörü kapsar. Web sitenizi bu faktörleri göz önünde bulundurarak optimize etmek, organik performansınızı artıracaktır. On iki arama motoru arasından Seo Google’da çıkmaya hazır mısınız? Bunun için gerekli olan 12 unsur şunlardır:

 

1. SEO’ya uygun kalıcı bağlantıları kullanın

Sayfa URL’nizin kısa ve anahtar kelimeler açısından zengin olmasını istiyorsunuz. sitename.com/p=123 gibi çirkin URL yapılarından uzak durun. Google, URL’de verilen ilk 3-5 kelimenin önemli olduğunu belirtir.

2. Hedef başlığı anahtar kelimelerle başlatın

Kullandığınız başlık etiketi, sitenizin SEO’sunun en önemli unsurlarından biridir. Moz.com araştırmalarından birinde, bir anahtar kelimeyle başlayan başlıklara sahip sayfaların sıralamasının çok daha yüksek olduğunu tespit etti ve bunu blog sayfalarında açıkladı.

3. Görsel ve göz kamaştırıcı

Makale sizi çok uzağa götürebilir. Fotoğraflar, videolar ve çizelgeler kullanmak, hemen çıkma oranınızı düşürür ve sitede geçirdiğiniz süreyi artırır.

4. Giden bağlantıları kullanın

Bu, daha fazla trafik elde etmek için kullanılan basit bir SEO stratejisidir. İlgili bir sayfaya bağlantı ile Google, o sayfanın başlığı hakkında sizi dikkate alacaktır. Bir araştırmaya göre, güvenilir sitelere bağlantılar, Google’daki sayfa sıralamanızı artırmanıza yardımcı olabilir.

5. Anahtar kelime ilk 100 kelime olmalıdır

Anahtar kelimeleriniz hazırladığınız makalenin ilk 100-150 kelimesinde olmalıdır. Sayfa başlığına odaklanmak ve içeriğin başında anahtar kelimelere yer vermek faydalıdır.

6. Sayfa başlığını H1.tag’e yerleştirin

H1 etiketlerine “başlık etiketleri” denir. Birçok CMS, bir gönderinin başlığına otomatik olarak bir H1 etiketi yerleştirir. Ancak, bazı özellikler bu ayarı atlar. Site koduna bakın ve makale başlığının H1 etiketiyle işaretlendiğinden emin olun.

7. İndirme hızını kontrol etmeye devam edin

Google, sayfa yükleme hızının SEO için önemli olduğunu söyledi. Bir CDN kullanarak, görüntüleri sıkıştırarak veya daha hızlı sunucu hizmetlerinden yararlanarak sitenizi hızlandırabilirsiniz. Sayfa yükleme süresinin 4 saniye içinde olduğundan emin olun. MunchWeb tarafından yapılan bir anket, yükleme süreleri 4 saniyeden uzun olan sitelerin kullanıcılarının %75’inin siteyi tekrar ziyaret etmeyeceğini ortaya koydu.

8. Başlığa bir değiştirici ekleyin

Bir makalenin başlığına “en iyi”, “rehber” ve “inceleme” gibi değiştiriciler eklemek, uzun sorgulardan oluşan kelime kombinasyonlarının arama motoru sıralamasını etkileyebilir. Bu, TO’nuzu da etkiler.

9. Sosyal paylaşım düğmesini kullanın

Sosyal referanslar, arama motoru algoritmalarının önemli bir parçası haline geldi. BrightEdge araştırmasına göre, sosyal paylaşım düğmeleri sosyal etkileşimi %700 oranında artırıyor.

10. Uzun içerik paylaşın

SEO ‘nun dediği gibi: “Uzunluk güçtür.” Bir ankete göre, uzun biçimli içerik Google ‘da önemli ölçüde daha üst sıralarda yer alıyor. Rekabetçi olmak istiyorsanız en az 1.500 kelimelik içerik oluşturmaya odaklanın. Elbette bu içerikler Google’ın daha iyi sitelerinde yer alacak şekilde oluşturulmamalıdır. Kullanıcı odaklı içerik her zaman önceliklidir.

11. Hemen çıkma oranını kontrol etmeye devam edin

Hemen çıkma oranları, arama motorlarına sayfa kalitesi hakkında fikir verir. Bu bağlamda Google, Google Araç Çubuğu, Chrome İnternet Tarayıcısı ve Google Analytics gibi araçları kullanarak hemen çıkma oranı verilerini tespit edebilir.

12. LSI anahtar kelimeleri kullanın

LSI anahtar sözcükleri, Google’ın sayfa alaka düzeyini (ve kalitesini) belirlemek için kullandığı anahtar sözcükler veya eş anlamlı sözcüklerdir.

Yukarıda paylaşılan 12 unsura ek olarak bazı önemli unsurlar hakkında da bilgi vermek istiyorum.

İçerik Kalitesi: Bunu duymaktan bıkmış olabilirsiniz. Arama motorlarının kaliteyi yargılamak için doğrudan bir yolu yoktur, birçok dolaylı yol vardır ve bunlar genellikle kullanıcı deneyimine göre şekillenir.

tekrarlayıcı

Chrome yer işaretleri
Sitede geçirilen süre
Bekleme zamanı

Dalış süresi: Ziyaretçinin geri düğmesine basmadan önce sayfada geçirdiği zamanla ilgili veriler. Kullanıcı sayfa yüklendikten sonra geri butonuna bastığında sayfadaki içeriğin kalitesinin düştüğü anlamına gelir.

Bekleme sürenizi uzun tutmak istiyorsanız, uzun ve kaliteli içerik oluşturmanız gerekir. İnsanları çeken içerik oluşturun.

Dahili Bağlantılar: Dahili bağlantılar önemlidir ve bunun en önemli örneği Wikipedia’da bulunabilir.

H2 ve H3 etiketleri: Bunun büyük bir etkisi olacağını düşünmüyorum, ancak altyazı etiketleri için anahtar kelimeler kullandığınızdan emin olun. Bu, içeriğin okunmasını kolaylaştırır.

Görüntü optimizasyonu: Metne bir görüntü eklerken, hedeflenen anahtar kelimeyi görüntünün metin alternatifine (ALT etiketi) eklediğinizden emin olun.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu Taktiklerle Google a Sitenizi Sevdirmek 12 Madde İle Artık Mümkün

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + two =

Uygulamayı Yükle

Seo İle İlgili Haberleri Anında Takip Edin!

For Article Submission & Dofollow Backlink

Click For Buy backlink